Bases del concurs

Descripció

El concurs (RE)Imagina’t és una iniciativa de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, adreçada a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori.

A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere.

Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i storyboard d’una creació audiovisual i/o presentar una peça audiovisual que defensi, així mateix, un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+.

Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible haver-se inscrit abans del 9 de novembre de 2018 a observatorid@observatoridelesdones.org.

La inscripció és gratuïta.

Descarregueu la inscripció aquí.

Aquí podeu consultar el Jurat de la 9a edició del concurs.

 


Destinataris/Destinatàries

Pot participar l’alumnat dels centres o els grups d’educació en el lleure dels municipis implicats en l’Observatori.

 


Categories

Els premis es convoquen en dues categories específiques, una adreçada a grups de nois i noies de 14, 15 i 16 anys, i una altra a grups de nois i noies de 17 i 18 anys.

 


Modalitats

Els i les participants poden optar a les següents modalitats:

A: Idea, guió i storyboard d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audivosiuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 20 segons.

B: Realització d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 30 segons.

 


Premis

S’atorgaran 8 premis, 4 per als guions (modalitat A) i 4 per a les creacions audiovisuals (modalitat B), segons la distribució següent:

  • 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 14 a 16 anys.
  • 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 17 i 18 anys.
  • 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 14 a 16 anys.
  • 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a les categoria de 17 i 18 anys.

Els grups guanyadors de la modalitat A, com a premi, podran realitzar la seva idea amb els equips professionals i tècnics de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Les peces realitzades s’emetran per TV3, al programa INFO K. Posteriorment es podran veure a l’Observatori, al blog del programa INFO K i a través de diverses plataformes a internet. Així mateix, restaran a disposició dels municipis i centres participants interessats a difondre’l.

Els 4 grups guanyadors de la modalitat B tindran com a premi la possibilitat de participar, amb tot el seu grup classe, en un taller de muntatge col·laboratiu amb l’enginy tecnològic Mash Up Table.

 


 

Podeu descarregar les bases de participació aquí.

Podeu descarregar el calendari de treball aquí.

 


Documents de treball

Aquí disposeu de les plantilles amb què presentareu el guió i l’storyboard.

Guió i storyboard

Instruccions per a les plantilles

Plantilla de guió
Plantilla de storyboard

 

Aquí podreu trobar material de suport per a la realització dels vostres guions i peces audiovisuals.


 

El programa (RE)Imagina’t compta amb la col·laboració de TV3 (el programa Info K), la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i l’Escola Universitària adscrita a la Universitat de Girona.

tv3 tags blanquerna

 


1ª EDICIÓ 2ª EDICIÓ 3ª EDICIÓ 4ª EDICIÓ 5ª EDICIÓ 6ª EDICIÓ 7ª EDICIÓ 8ª EDICIÓ 9ª EDICIÓ