Jornada: el treball femení

EXPERIÈNCIES DEL TREBALL FEMENÍ:

TESTIMONIS I REPRESENTACIÓ EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Quina feinada! 

 

Jornada, 2 de desembre de 2017, 11 h a 13 h.

Sala Cuina, Espai Francesca Bonnemaison, Barcelona.

A Catalunya s’han acollit i desenvolupat de forma continuada i àmplia els continguts d’un debat present a tota Europa sobre la invisibilitat de les dones en els mitjans de comunicació i sobretot la invisibilitat de la seva experiència de treball. El projecte proposat vol contribuir a enriquir aquest debat atès que aquesta invisibilitat és significativament  important si tenim en compte la magnitud de la contribució històrica i actual de les dones a tots els àmbits laborals.

La jornada va posar el focus en la reflexió sobre aquests aspectes i compta amb la presència de persones expertes en l’anàlisi del treball femení i en la representació de l’experiència de les dones en els mitjans de comunicació.

Joana García Grenzner, feminista, periodista, formadora i investigadora especialitzada en gènere i comunicació. Membre de l’equip de recerca d’ORIGEN, Observatori Regular per la Igualtat de Gènere als Mitjans. Membre de la Xarxa de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere i col·laboradora de Píkara Magazine.

Sandra Ezquerra, Directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i Coordinadora del Grup de Recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives, ambdós de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Especialitzada en l’anàlisi de les relacions entre la crisi econòmica i l’anomenada crisi de les cures amb diverses publicacions. Professora de la UVIC-UCC des del 2011.

D’altra part, es va presentar públicament el muntatge audiovisual realitzat en el taller Quina feinada!, en el qual 22 representants de diversos municipis integrants de l’Observatori, reflexionen al voltant de la experiència de treball i la  invisibilitat d’aquesta en les narratives dels principals mitjans de comunicació.

 

PROGRAMA

 

 

Amb el suport de: