(RE) Imagina’t – 8a edició 2016-2017

Concurs (RE)Imagina’t: professorat i alumnes valoren l’experiència

Alguns dels guanyadors de  la 8a edició, alumnes i professorat del Col·legi Jesús Maria de Sant Gervasi, de l’Escola Voramar i de l’Associació Educativa Integral del Raval, ens expliquen allò que més destaquen del procés d’aprenentatge i creació durant aquests mesos: els continguts i els valors; els debats a l’aula amb qüestions tractades transversalment en diverses assignatures curriculars com la sexualitat, el sexisme, la identitat i el respecte; i la ideació, planificació i producció final d’un espot no sexista.

Concurs (RE)Imagina’t – Fem un clip no sexista – GRUPS GUANYADORS

Acte d’entrega de premis Dimarts 25 d’abril del 2017

Presentació autoritats
Foto final

Veredicte del Jurat del concurs (RE)Imagina’t, 2016-2017

Modalitat A: Idea, guió i storyboard d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals, d’ una durada de 20 segons.

Millors guions categoria 14-16 anys

 • Nom del projecte: A l’abast de tothom
 • Guió realitzat per alumnes de 4rt d’ESO de l’Escola Voramar de Barcelona, presentat per Mar Huertas Güell, Aina Jaén Pérez, Lixin Montejo Martínez, Guillem Montes Mansergas i Ramon Torné Fisa.
 • Guió i Storyboard
 • Aquest treball s’ha fet amb la col·laboració dels alumnes de la Blanquerna: Marc Inglés, Mireia Aixendri, Marc Parellada, Marc Martos, Andrea Garcia, Júlia Alemany, Marta García i Júlia Tuset.
A l'abast de tothom. Voramar
 • Nom del projecte: Mostra’t
 • Guió realitzat per alumnes de 4rt d’ESO de l’Associació Educativa Integral del Raval de Barcelona, presentat per Joan Gratacós, Saida Zizaoui, Irene Quero, Oumaima Asbai, Basma Moumouda, Abida Begum i Malika Hassane.
 • Guió i Storyboard
 • Aquest treball s’ha fet amb la col·laboració dels alumnes de la Blanquerna: Carlota Ramos, Marta Segú, Andrea Lopez, Natàlia Denamieli i Miranda Solana Oliva.
Mostra't. Associacio Raval

Millors guions categoria 17-18 anys

 • Nom del projecte: Potència Femenina 
 • Guió realitzat per alumnes de 2n de Batxillerat del Col·legi Jesús Maria Sant Andreu de Barcelona, presentat per Carlos Fernandez Toro i Irene Casajuana Serrano.
 • Guió i Storyboard
 • Aquest treball s’ha fet amb la col·laboració dels alumnes de la Blanquerna: Elena Prado Lasheras, Melissa Restrepo Mazo, Ari Ruiz Sara, Eva Esperanza Cebollada, Oleguer Baró Saura, Guillem Perez-Serna i Júlia Tuset Cussó.
Potència Femenina. Jesús Maria Sant Andreu
 • Nom del projecte: Menjant Tòpics
 • Guió realitzat per alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Gravi de Barcelona, presentat per Sergi Wakefield.
 • Guió i Storyboard
 • Aquest treball s’ha fet amb la col·laboració dels alumnes de la Blanquerna: Lídia Aso Contreras, Rosa Bonastre Vergara, Nicolás Carro Ramos, Raquel Marquès Armengol i Emma Aguilar Soto.
Menjant tòpics. Escola Gravi

Modalitat B: Creació audiovisual d’una durada no superior a 30 segons, que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals.

Millors espots realitzats pels i les participants categoria 14-16 anys

 • Nom del projecte: Rompiendo moldes
 • Espot realitzat per alumnes de 4rt d’ESO de l’Associació Educativa Integral del Raval de Barcelona, realitzat per Joan Gratacós, Saida Zizaoui, Irene Quero, Oumaima Asbai, Basma Moumouda, Abida Begum i Malika Hassane.
Rompiendo moldes. Associació Educativa Integral del Raval
 • Nom del projecte: La ventafocs arriba a palau
 • Espot realitzat per alumnes de 3er d’ESO de l’Escola Jesus Mª St Gervasi de Barcelona, realitzat per Alba López, Carla Bonifasi, Mariona Ballesté, Julia Caballer i Patricia Armengol
La ventafocs arriba a palau. Escola Jesús Maria St Gervasi

Millors espots realitzats pels i les participants categoria 17 – 18 anys

 • Nom del projecte: Color is not gender
 • Espot realitzat per alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Jesús Mª St. Andreu de Barcelona, realitzat per Tania Montero Cruz, Lorena Cepero Leiva, Claudia Alejandra Castillo Carreón i Judith Soler Arderiu.
Color is not gender. Escola Jesús Maria St. Andreu
 • Nom del projecte: I tu? Què penses?
 • Espot realitzat per alumnes de 2n de Batxillerat del Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet, realitzat per Maria Garcia, Stephanie Valencia, Nicole Torrent, Dana Arujo i Clàudia Hurtado.
I tu? Què penses? Institut Ramon Berenguer IV

Descripció

El concurs (RE)Imagina’t és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori.

A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual.

Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i storyboard d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i/o presentar una peça audiovisual que defensi, així mateix, un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals.

Per participar en qualsevol de les dues modalitats, és imprescindible haver enviat la inscripció abans del dia 23 de novembre de 2016 a: observatorid@observatoridelesdones.org. La inscripció és gratuïta.

Per a més informació i per formalitzar la inscripció, podeu consultar i descarregar-vos els següents documents:

Aquí disposeu del material de treball que necessitareu en el procés: des de les plantilles amb què presentareu el guió i el storyboard fins a exemples que us ajudaran en la feina.

GUIÓ

Instruccions per a la plantilla de guió

Plantilla de guió

STORYBOARD

Instruccions per la plantilla de storyboard
Plantilla de storyboard

Exemples storyboard

Storyboard vídeo 01
Storyboard vídeo 02

Storyboard publicitat 03
Storyboard publicitat 04
Storyboard publicitat 05

Aplicació de storyboard 06

Storyboard edicions anteriors 07
Soryboard edicions anteriors 08

LLENGUATGE AUDIOVISUAL

Bones pràctiques

Exemple 1. Nike.
Exemple 2. Mixta.
Exemple 3.Brave
Exemple 4. Desactiva el control
Exemple 5. Fucking Amal

Exemple 6. Vídeo del minut. 1
Exemple 7. Vídeo del minut. 2
Exemple 8. Vídeo del minut. 3

Publicitat sexista

Exemple 1. Wii fit
Exemple 2. Spot Axe El fin del mundo
Exemple 3. Amstel, sabemos lo que te gusta
Exemple 4. Multiópticas
Exemple 5. Meetic
Exemple 6. Perfum Decadence Marc Jacobs

Diferents edicions

L’Observatori compta amb el suport de:

Generalitat de Catalunya - Institut Municipal de dones
Diputació de Barcelona - Xarxa de municipis

El programa (RE)Imagina’t compta amb la col·laboració de TV3(el programa Info K) i de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

TV3
TV3
TV3