La veritat és que no hi ha ni firma en aquesta notícia publicada en un rotatiu de Barcelona.

comentarinobembre2013

El que més sorprèn, però, no és aquesta absència d’autoria sinó que, qui l’hagi escrit ho fa amb tota la fredor i sense estupefacció, només amb una certa sorpresa, que no és el mateix.

La sorpresa, tot s’ha de dir, és per l’atreviment de la sabata, no pel fet que sigui destinat als peus de les dones. No s’hi val a deixar d’interpretar una proposta estètica que va en contra de tota la cultura ergonòmica relativa al calçat amb greus conseqüències per a la salut, la higiene i la seguretat i que suma punts per a un rànquing pervers que permet i valora com a indiscutible allò tant vell i abjecte del “para lucir hay que sufrir”.

La incomoditat evident de la proposta de calçat així com d’altres propostes de vestuari d’aquesta i d’altres col·leccions de moda, passen a ser símptomes evidents que per part de determinades elits es segueix buscant fer perviure una fragilitat front l’avenç del convenciment de les dones respecte a la seva llibertat, que passa també per la comoditat i seguretat.

Per cert, el modelet en qüestió és obra d’una creadora, Fatima Lopes, segons assenyala la crònica del rotatiu esmentat. Vivir para ver.