Més de 1000 estudiants de 26 centres educatius i entitats de lleure de 30 municipis integrats a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació han participat en la nova edició del Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme. Des de l’any 2009 l’objectiu del concurs és la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes, però aquest any, per primera vegada, l’esport ha estat la temàtica comú del concurs.

El proper dimecres 25 de març tindrà lloc la cloenda d’aquesta 11a edició, que serà presentada per l’actriu, cantant i youtuber Leopolda Olda i la directora de l’InfoK, Laia Servera. A l’acte, a més del visionat en exclusiva dels vídeos guanyadors, tindrà lloc l’entrega dels premis: una subscripció a la plataforma Filmin i la participació en l’activitat Mems o barbàrie, el potencial polític del mem, de Construir mirades.

Aquest dilluns 17 de febrer el jurat del Reimagina’t ha desvelat els noms dels grups guanyadors d’entre els 100 vídeos rebuts. En la categoria de 12 a 14 anys, la Fundació Germina de Santa Coloma de Gramenet i el de l’Escola Virolai de Barcelona. En la categoria de 14 a 16 anys, l’Institut Escola Trinitat Nova i pel Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi, ambdós de Barcelona. En aquesta última categoria s’han concedit dues mencions: una a la Unitat d’Escolarització Compartida ACIS de Barcelona i una altra al Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi.

El 25 de març serà l’ocasió per a què aquests nois i les noies comparteixin els aprenentatges i les experiències que la creació d’aquestes peces lliures de sexisme els ha aportat.