Si teniu problemes amb la visualització d’aquest correu, si us plau premeu aquí

"Veure, Sentir i Callar"?

"Les dones que es comporten rarament fan història"

Simptomàtica, l'apagada informativa que s'ha produït respecte a la celebració de les Jornades Radicalment Feministes en què més de dues mil dones han participat de debats, seminaris, accions i discussions de manera intensa, complexa, sovint amb humor, tot desacatant inequívocament el mandat del "Veure, Sentir i Callar".

Tres dies de debat i construcció de posició política sobre temes com la violència sexual, les identitats de gènere, la vivència de les dones migrades, la seguretat al ciberespai, la coeducació, les economies feministes, els debats sobre els diferents abordatges respecte a la prostitució i el treball sexual, el paper dels feminismes en relació a la globalització, les identitats sexuals i de gènere i un llarg etcètera.

S'ha ben demostrat que tots són temes "sense importància informativa", temes als quals cap mitjà ha donat cap rellevància en especial a diferència de la que si té per rabiosa actualitat, els 40 anys d'un programa de retransmissió futbolística radiofònica que es diu "la TDP".

Les dones també celebràvem els 40 anys de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona. Però ja se sap que el que afecta les dones, que "només són" el 52% de la població, "no és rellevant".

Tant se val què discutíem ni el valor de les aportacions que es van fer en aquelles jornades.

Malgrat aquest silenci, les jornades van revisar i revalidar els continguts i les estratègies dels feminismes, van ser un espai d'autoritat i dissidències femenines, un espai ple de propostes per transformar el món. "Poca cosa". Qui en vulgui saber més…

www.jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/jornades-feministes-2016/
L'Observatori rep suport de:

Instància de participació ciutadana impulsada per ajuntaments.


Per una anàlisi crítica de la representació de les dones en els mitjans de comunicació.

Més informació a www.observatoridelesdones.org
En acompliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre), Drac Màgic t’informa que les teves dades estan incloses en un fitxer informatitzat. Si desitges donar-te de baixa de la llista de correu electrònic, només has de trametre un correu a butlletins@dracmagic.cat.