El projecte de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació contribueix a donar visibilitat a les aportacions essencials de les dones en el context de pandèmia
-
Han participat 32 dones treballadores de diferents sectors de 18 municipis catalans.
-
La gestió dels treballs productius i els reproductius, la precarietat, les cures, les xarxes de suport, els aprenentatges per al futur són alguns dels temes que es tracten.
Dones en temps de crisi: any 2020 és un homenatge dels ajuntaments membres de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació a les dones dels seus municipis que, amb les seves ocupacions diverses, han fet sostenible el dia a dia de la crisi de la COVID-19.
Aquesta sèrie documental sobre els treballs de les dones i els lideratges femenins vol contribuir a pluralitzar i donar major representativitat a les aportacions essencials de les dones en el context de pandèmia. En resposta a l’absència de veus i experiències femenines diverses acusada pels mitjans de comunicació durant l’actual situació sociosanitària, el projecte audiovisual presenta retrats allunyats de tòpics i d’estereotips de les vivències de dones de generacions, cultures, procedències, models familiars, opcions sexuals o capacitats molt diverses. Ho fa a partir dels testimonis de 32 dones, treballadores de diferents sectors, de 18 municipis catalans que formen part d’aquest observatori.
Dones en temps de crisi: any 2020 posa de manifest els canvis sobtats que s’han produït en el quotidià de les dones, que han tingut com a conseqüència la reinvenció de cada un dels aspectes que articulen les complexes relacions entre les cures, l’espai domèstic i l’espai laboral. Les propostes de canvi social que aquestes dones plantegen per al futur vertebren els dotze capítols d’aquesta sèrie documental.
Aquest és un projecte de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, instància de participació ciutadana, composta per ajuntaments de Catalunya. Al projecte Dones en temps de crisi: any 2020 hi ha participat les cineastes Nila Núñez Urgell (Lo que diran, 2017), Cristina Almirall Romeu i Raquel Marques (Tiempos de deseo, 2020). Una producció de Drac Màgic.
El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
Capítols:
Capítol 1 Inici
Capítol 2 Educadores
Capítol 3 Horaris i espais
Capítol 4 Curadores
Capítol 5 Els afectes
Capítol 6 Visibles i imprescindibles
Capítol 7 Resistents
Capítol 8 Discapacitats
Capítol 9 Precarietats
Capítol 10 Comunitàries
Capítol 11 La vida en el centre
Capítol 12 Aprenentatges i futur
Dones participants:
Adela Padilla Padilla (Lliçà d’Amunt), Alba Santacana Planas (Sant Sadurní d’Anoia), Amal Aberkan Boukaraa (Sant Pere de Ribes), Antonia García Pérez (Castelldefels), Beatriz Pérez Martín (Esplugues de Llobregat), Bienvenida Ferreira Gómez (Sant Adrià del Besós), Carmen Arana Romero (Santa Coloma de Gramenet), Diana Rodríguez Vidal (Cornellà de Llobregat), Eva Rodríguez García (Sant Adrià del Besós), Gemma Napal Lluch (Sant Joan Despí), Hortensia Ventura Sánchez (Gavà), Houda Joudi Achaci (Molins de Rei), Isabel Ortuño Esteban (Sant Just Desvern), Jonaina Riba Pascual (Sant Sadurní d’Anoia), Júlia la Torre Mingrat (Sant Feliu de Llobregat), Lídia Gil Belmonte (Rubí), Lola Rodriguez Pérez (Santa Coloma de Gramenet), Luisa Vazquez Velez (Gavà), Maite Carranza Gil-Dolz del Castellar (Sant Feliu de Llobregat), M. José Martínez Lopez (Rubí), María Sierra Macha Moreno (Sant Just Desvern), Marian Alonso Siguero (Sant Pere de Ribes), Melanye Franco Quinde (Barcelona), Pilar Pujadas Valls (Lliçà d’Amunt), Rafi Manchado Jiménez (Sant Boi de Llobregat), Rita González Soler (Barcelona), Soukaima Driouech Ben Moussa (El Masnou), Susanna Álvarez Fernández (Cornellà de Llobregat), Teresa Muela Martín (El Masnou), Tina Rondo Evita (Castelldefels), Vanessa Tarrés Illingworth (Esplugues de Llobregat), Yolanda Rubinat Blanes (Altafulla).
Formen part de l’Observatori els següents municipis:
Altafulla, Barcelona, Castellbisbal, Castelldefels, Cornellà, Cubelles, Esplugues, El Masnou, Gavà, Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Llançà, Lliçà d’Amunt, Martorelles, Molins de Rei, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Tossa de Mar, Vacarisses, Vilafranca i Vilassar de Mar.
es poden veure els diferents capítols?
Hola Antonia. Així és, la pots veure des d’aquest enllaç: https://www.observatoridelesdones.org/dones-en-temps-de-crisi-any-2020/