Avui s’entreguen els premis de la VIII edició del concurs (Re)Imagina’t. En aquest acte s’estrenen les peces realitzades pels grups de nois i noies que hi han participat amb la seva creativitat així com amb la seva reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció de rols de gènere.

(Re)Imagina’t és un projecte que vol contribuir al debat sobre els mecanismes de construcció dels discursos audiovisuals per tal de superar, o com a mínim ser conscients i comprendre, el paper del sexisme en l’articulació dels discursos publicitaris, informatius i de ficció dels mitjans audiovisuals, tot proposant que des dels centres educatius s’elaborin guions, story-boards i peces audiovisuals relacionades amb aquest tema.

A  partir  d’un treball col·lectiu i amb el suport i els recursos que s’ofereixen des de l’Observatori, es busca combinar reflexió i creativitat. Aquest any, hi ha participat 715 alumnes amb un total de 120 treballs, molts dels quals han estat elaborats en format audiovisual. Els altres s’han presentat com a guions i els que han estat premiats s’han realitzat amb la col·laboració d’alumnes de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull i gràcies també als recursos tècnics d’aquesta facultat.

Els premis atorgats en les diverses modalitats i categories són un total de vuit. TV3, televisió de Catalunya, que col·labora també en aquest concurs, es fa ressò dels treballs realitzats i en el seu programa INFO-K emet el conjunt de produccions guardonades.

L’enhorabona als grups guardonats i moltes gràcies per la participació i la col·laboració dels centres i els seus equips de professorat.