La representació de les dones en els mitjans de comunicació sempre arrossega tòpics passats de moda, falsos i fonamentats en la dicotomia home-dona. Si afegim això a un tema complex com és el del treball sexual comprovarem que el resultat és ben simplista.
Així doncs, durant les darreres setmanes els mitjans han contribuït a continuar reforçant aquests estereotips. Hem triat com exemple l’article publicat a La Vanguardia el passat 17 de setembre, en el que es condensen tots els clixés possibles, en Xavier Sala i Martín no se’n deixa cap ni un; cada paràgraf amaga un estereotip que legitima la figura de la treballadora sexual com a ésser malèfic i sense ànima en el nostre imaginari col·lectiu.
Per tal de donar-li consistència al seu discurs, afegeix com a ingredient la perspectiva econòmica. Segons l’economista la biologia i la suposada heterosexualitat universal originen la demanda, però la cosa no canvia gaire, el resultat és l’habitual, es continua etiquetant com a problema les dones que l’exerceixen.