Bases (RE)Imagina’t: creacions audiovisuals no sexistes

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació convoca el 10è concurs (RE)Imagina’t amb la finalitat de promoure un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavorir la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+ , mitjançant la redacció de guions i la realització de peces audiovisuals.

Els grups participants poden optar a presentar la idea, el guió i storyboard d’una creació audiovisual i/o presentar una peça audiovisual que defensi, així mateix, un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+.

Per participar, és imprescindible omplir la inscripció i enviar-la a observatorid@observatoridelesdones.org  abans del 19 de novembre de 2018.

La inscripció és gratuïta.

Destinataris/Destinatàries

Pot participar l’alumnat dels centres o els grups d’educació en el lleure dels municipis implicats en l’Observatori.

Categories

Els premis es convoquen en dues categories específiques, una adreçada a grups de nois i noies de 14, 15 i 16 anys, i una altra a grups de nois i noies de 17 i 18 anys.

Modalitats

Els i les participants poden optar a les següents modalitats:

A: Idea, guió i storyboard d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audivosiuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 20 segons.

B: Realització d’una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 30 segons.

Premis

S’atorgaran 8 premis, 4 per als guions (modalitat A) i 4 per a les creacions audiovisuals (modalitat B), segons la distribució següent:

  • 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 14 a 16 anys.
  • 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 17 i 18 anys.
  • 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 14 a 16 anys.
  • 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a les categoria de 17 i 18 anys.

Els grups guanyadors de la modalitat A, com a premi, podran realitzar la seva idea amb els equips professionals i tècnics de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Les peces realitzades s’emetran per TV3, al programa INFO K. Posteriorment es podran veure a l’Observatori, al blog del programa INFO K i a través de diverses plataformes a internet. Així mateix, restaran a disposició dels municipis i centres participants interessats a difondre’l.

Els 4 grups guanyadors de la modalitat B tindran com a premi la possibilitat de participar, amb tot el seu grup classe, en un taller de muntatge col·laboratiu amb l’enginy tecnològic Mash Up Table.

Els grups guanyadors es faran públics:
-El divendres 1 de març en el cas de la modalitat A
-El dijous 11 d’abril en el cas de la modalitat B

Documents de treball

Aquí disposeu de les plantilles amb què presentareu el guió i l’storyboard.

Guió i storyboard

Aquí podreu trobar material de suport per a la realització dels vostres guions i peces audiovisuals.

Jurat

Aquí podeu consultar el Jurat de la 10a edició del concurs.

L’Observatori compta amb el suport de:

Generalitat de Catalunya - Institut Municipal de dones
Diputació de Barcelona - Xarxa de municipis

El programa (RE)Imagina’t compta amb la col·laboració de TV3 (el programa Info K) i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna:

TV3
TV3
TV3